Jeden mrtvý na Car Wars! Na pořadatele se valí kritika, že pokračovali v akci

11.07.2021 10:52 2775 zhlédnutí
Autor článku
Oldřich Hájek

Panenský Týnec – Jeden člověk zemřel, další tři jsou prakticky nezranění po nehodě na dráze letiště u Panenského Týnce, kde od pátku probíhá sraz příznivců tuningu a rychlých aut.

K nehodě mělo dojít při takzvaných sprintech. Jak ke srážce dvou aut došlo, zjišťuje policie. Podle některých lidí se vůz na konci dráhy začal otáčet. Podle jiného svědectví nebyl osvětlený. Každopádně jeden z řidičů byl pod vlivem alkoholu. „Tři ze čtyř účastníků jsou v pořádku. Čtvrtý - spolujezdec z jednoho vozu - byl bohužel ve vážném stavu odvezen vrtulníkem do nemocnice,“ informovali pořadatelé srazu. Tento člověk později zemřel.

„Řidič narazil do stojícího automobilu, jehož osádku odvezli do nemocnice. Zkouška prokázala u řidiče stojícího vozidla alkohol v přestupkové hodnotě (tj. pod jedno promile),“ uvedla regionálnímu Deníku mluvčí policie Alena Bartošová.

A pořadatelé to už pořádně schytávají: „Někdo to půjde odsedět... jedna hloupost je jet noční sprint s neosvětleným vozem a druhá a podle všeho ta důležitá hloupost, že někdo z pořadatelů to auto vůbec na sprint pustil,“ myslí si Martin Malkus v komentářích k tragické události. „Kluk po smrti. 21 let. a nic se neděje akce jede dál,“ diví se v dalším komentář Lucie.

„Pokud děláte akci, máte si to vše hlídat a organizovat i volné noční sprinty! Pokud toho nejste schopni, dráhu uzavřít! Chápu, že tam tento rok přijelo přes příliš lidí ale pokud nejste schopni držet kontrolu nad akcí, kterou pořádáte, nemáte tam pouštět tolik lidí. Ale chápu, vše se točí kolem peněz, proto akce jede i přes to, že tam někdo zařval. A silně pochybuji, že bude další Carwars, ani bych se nedivil, kdyby se to zrušilo jako Mimoňské války," zní další komentář.

Informace o autorovi Oldřich Hájek
Novinář, zakladatel regionálních on-line novin ze skupiny e-deniky.cz.