Elektromobilita přináší nová pracovní místa

05.09.2022 09:52 1051 zhlédnutí
Komerční článek

Podbořany - Po velkém úspěchu s otevřením Gigafactory v Německu přichází nové pracovní příležitosti v návaznosti na elektromobilitu i do České republiky. Společnost Nemak, která doposud měla po světě 36 výrobních závodů orientovaných na spalovací motory, otevře v Podbořanech nový závod.

Značka Nemak není pro obyvatele severních Čech neznámá firma. V Havrani u Mostu už několik let úspěšně funguje jeden závod. Druhý v České republice bude otevřený na začátku roku 2023 v Podbořanech. Místo spalovacích motorů se zde zaměří na výrobu schránek bateriových článků pro nové elektromobily automobilky Mercedes Benz.

“Elektromobilita má do budoucna nahradit ustupující výrobu spalovacích motorů a pro společnost Nemak i celou oblast Podbořanska to znamená možnost účastnit se na rozvoji tohoto odvětví,” vysvětluje Jaroslav Šulc, finanční ředitel Nemak CZ.

Za vybudováním nového závodu stojí vysoká investice mexické společnosti ve výši několika desítek milionů EUR. Díky novému závodu s jiným zaměřením získává Nemak diverzifikaci svého výrobního portfolia. Pro žateckou oblast znamená investice zahraniční společnosti téměř 150 nových pracovních pozic.

“Nové zaměstnance hledáme zejména v oblasti CNC obrábění, MAG svařování, unikátní technologie spojování, vypěňování či kontroly kvality,” popisuje Šulc pracovní pozice, které je potřeba obsadit během velmi krátké doby, aby mohl být závod, který Nemak odkoupil od majitele bývalého závodu Candy v Podbořanech, otevřen dle plánu.

Schránky bateriových článků pro nové elektromobily automobilky Mercedes Benz budou procházet celkově 35 různými výrobními kroky a vzhledem k velikosti a váze jednotlivých komponentů bude plně automatizována.

Kontaktní osoba: Veronika Říhová; e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; tel: +420 605 630 610; mob: +420 737 233 824


Líbil se vám článek?
(2 hlasů)

Nové články