Chcete se dostat do formy? Začněte ještě před Vánocemi!

30.11.2021 08:10 1508 zhlédnutí
Komerční článek

Vánoční svátky jsou každý rok spojené s rodinnou pohodou, krásnými chvílemi pod stromečkem i u svátečně přestřeného stolu. Obáváte se, že se na vás během těchto dnů nalepí kilogramy navíc? Začněte s cvičením ještě dnes. Nezapomeňte během vánočních svátků občas vstát od všech dobrot a vydat se na procházku nebo si trochu zacvičit.

Pro úspěšný start

Jak končí všechna vaše předsevzetí? A kolikrát jste si řekli, že začnete víc cvičit a zdravěji se stravovat? Vytrvat v tomto úsilí nemusí být vůbec tak těžké, jak se na první pohled zdá. Postačí řídit se několika radami.

1. Stavte na správnou motivaci

Proč byste chtěli začít s cvičením? Chcete se více starat o své zdraví, zlepšit kondici nebo vytvarovat postavu? Dříve, než se pustíte do prvních cviků, proměňte vaše předsevzetí na měřitelné cíle. Pozor! Začněte v malém. Stačí se například rozhodnout začít cvičit tři krát do týdne 30 minut. Nezapomeňte si hned naplánovat čas, kdy se cvičení budete věnovat.

2. Stanovte si tréninkový plán

Druhým krokem je vybrat si tu správnou aktivitu a udělat tréninkový plán. Vyberte si sport, který máte nejraději. Může to být cyklistika, plavání, běh a fitness nebo jiné sporty. V prvních týdnech si nastavte laťku níž – začněte pozvolna. Pomáhá také plánování konkrétních aktivit. Nezapomeňte do něj zařadit krátkou rozcvičku a čas na závěrečný strečink.

Náš tip: Módní kousky pro všechny vaše outdoorové aktivity i cvičení doma najdete v e-shopu Freshlabels.cz. Hledáte způsob, jak při nákupu zaplatit méně? Potom nezapomeňte využít Freshlabels slevový kód.

3. Obstarejte si kvalitní sportovní oblečení a obuv

Zkoušeli jste už začít běhat ve starých vytahaných teplácích? Nebo jste si chtěli doma zacvičit v běžném oblečení? I když se v takových kouscích dá hýbat, před cvičením byste se měli převléct. Existuje pro to více důvodů:

  • sportovní oblečení z funkčních materiálů výborně odvádí pot od pokožky,
  • je přizpůsobené stylu pohybu, pro který je vyrobené,
  • když se převléknete, pomůže to i vaší psychice naladit se na cvičení,
  • správně vybrané kousky udrží vaše svaly a klouby v teple,
  • sportovní obuv chrání kotníky, oceníte i lepší stabilitu.

Náš tip: Funkční oblečení, kvalitní sportovní obuv a mnoho jiného najdete v internetovém obchodě 11teamsports.cz. Když při nákupu použijete 11teamsports slevový kód, jistě vás potěší i příznivá cena v nákupním košíku.

4. Cvičte (i) doma

Nechcete začít s pohybem venku nebo mezi lidmi? Mnoho lidí od tohoto kroku odrazuje nedostatečná kondice. Začít proto můžete klidně i v domácím prostředí. Pro tento účel si vyhraďte koutek, do kterého si obstaráte několik pomůcek, jakými jako jsou fitness podložka, gymnastický míč, posilovací guma, švihadlo a činky.

Aby se vám to podařilo, vyhraďte si pro cvičení i konkrétní čas. Jistě by to nemělo být večer, kdy obyčejně sedíte u televize. Vaše tělo bude v takovém čase naladěné na odpočinek. Nakonec ještě jeden tip: během domácího tréninku vypněte všechna zařízení, která by vás mohla rušit.

5. Konzumujte zdravé potraviny

Dostat se do formy vám pomůže jídelní lístek plný zdravých potravin. V jeho složení by se měl nacházet vyvážený podíl bílkovin, sacharidů a tuků. Tuky jsou potřebné i v případě, když je vaším cílem shodit nadbytečné kilogramy. Stavte ovšem na prospěšné omega nenasycené mastné kyseliny.

Ve vašem jídelním lístku by neměly chybět ani ovoce, zelenina, ořechy a semínka, mléčné výrobky, vejce a maso. Jestli některé z těchto potravin nekonzumujete, měli byste potřebné živiny nahradit z jiných zdrojů. Nezapomeňte ani na dostatek tekutin. A teď se už můžete klidně pustit do aktivit, které vám pomůžou dostat se do formy.


Líbil se vám článek?
(1 hodnocení)

Nové články